De release van FIFA 19 staat gepland op 28 september 2018 en de liefhebbers van deze immens populaire voetbalgame staan al te popelen om te beginnen met spelen. EA Sports FIFA 19 wordt aangedreven door Frosbite, wat voor een bijzonder goed effect zorgt en een unieke speelbeleving. Dit jaar kunnen de spelers ook meespelen in de UEFA Champions League, deze rechten zijn door EA Sports overgenomen. Daarnaast zijn alle playtools nog beter geworden en krijgt ook het verhaal van Alex Hunter een vervolg. Er staat ook een nieuwe game mode klaar voor de Ultimate Team deelnemers, verreweg het populairste onderdeel van de game FIFA.

Europese toernooien in FIFA 19

In de game modus van FIFA 19 zijn grote veranderingen toegepast die met gejuich zijn ontvangen bij de spelers. Ditmaal kunnen de gamers namelijk ook proberen om de UEFA Champions League, Europa League en de Super Cup te winnen. Het nieuwe team Lee Dixon en Derek Rae zorgen voor verfrissend commentaar bij de wedstrijden. Dit commentaarteam zal enkel en alleen te horen zijn bij de Europese wedstrijden.

Kenmerken van FIFA 19

De controle op het veld is drastisch verbeterd door EA Sports. Dankzij het splinternieuwe Active Touch System zal de controle nauwkeuriger zijn dan ooit te voren. Maar er zijn meer veranderingen doorgevoerd, check deze hieronder:

Dynamische tactieken

Het nieuwe systeem geeft alle gamers de kans om verschillende tactieken te hanteren voor en tijdens een wedstrijd. Daarnaast kunnen er meer aanpassingen worden gemaakt tijdens een duel. Speel verdedigend, kies de aanval of speel op de counter. Er zijn meer mogelijkheden, kies verstandig!

50/50 Battles

Vrije ballen veroveren is een spannender opgave geworden in FIFA 19. Zowel de reactiesnelheid van de gamer als de eigenschappen van een speler zullen het verschil maken op het veld. Teamgenoten beschikken over meer intelligentie en ruimtes worden eerder gezien.